Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει εκπαίδευση Υποψήφιων Θετών Γονέων.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Νοέμβρη 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκέμβρη 2021. Απευθύνεται στους υποψήφιους Θετούς Γονείς που έχει αξιολογηθεί η ετοιμότητά τους να αναλάβουν τη φροντίδα ενός παιδιού μέσω του θεσμού της Υιοθεσίας, από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του ΚΚΠΠΚρήτης . Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται, βάση του νομικού πλαισίου  (Ν. 4538/18 και ΦΕΚ 4489/18), σύμφωνα με το οποίο  η εκπαίδευση των υποψηφίων Θετών Γονέων, αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο και την ένταξή τους στη διαδικασία «συνταιριάσματος» με τα παιδιά προς Υιοθεσία.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί  δια ζώσης στο χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΠεριφέρειαςΚρήτης, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας έναντι του covid -19. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 30 ώρες και καλύπτει 6 Θεματικές Ενότητες με σκοπό  την κατανόηση και ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου που  πρόκειται  αναλάβουν.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με  εκπαιδευτές από το χώρο της Νομικής, της Υγείας, της Ψυχολογίας και της Κοινωνικής Εργασίας με σημαντική εμπειρία στο χώρο της Παιδικής Προστασίας.Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αναφέρονται σε:

  • θέματα δικαιωμάτων των παιδιών
  • θέματα που αφορούν στη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη
  • ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών προς υιοθεσία
  • στη φροντίδα των παιδιών με αυξημένες ανάγκες
  • στο δικαίωμα του παιδιού στην ενημέρωση για την προέλευσή του, την υιοθεσία του κ.α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ