Σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 13:00 μμ. τελέσθηκε στον παλιό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Ενορίας Πόμπιας το μυστήριο της βάπτισης, δύο μικρών παιδιών (1 αγοράκι & 1 κοριτσάκι) που περιθάλπονται στο ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας.

Ανάδοχοι για το αγόρι ήταν η υπάλληλος του Παραρτήματος Σφακιανάκη Ελευθερία, και η εθελόντρια του Παραρτήματος Ντινιτσούδη Κυριακή.

Ανάδοχος για το κορίτσι ήταν η Σφακιανάκη Μαρία (κόρη συνταξιούχου υπαλλήλου του ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας μέλος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών.

Μετά το μυστήριο ακολούθησε γεύμα στον αύλειο χώρο του Παραρτήματος, με πλούσιο φαγητό που ετοιμάστηκε από το προσωπικό και το τμήμα της κουζίνας.
Όλη η προετοιμασία της εκδήλωσης υλοποιήθηκε από τους εργαζόμενους (κατασκευή μπομπονιέρας, στολισμός, κ.α.) αφού νιώθουν ότι πρόκειται για παιδιά που μεγαλώνουν οι ίδιοι, και τα αισθάνονται σαν δικά τους παιδιά.

Συμμετείχαν τα Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, και συγκεκριμένα το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων Κρήτης, το Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου με περιθαλπόμενους τους.

Το μυστήριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κος Καναβάκης Σταύρος, η Β΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Νικολέτα Σαμαρά, ο Δήμαρχος Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος κος Μαυράκης Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος κα Γκιαρουράκη Βούλα, η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείο Μοιρών κ. Μαράκη Σοσώ, η Πρόεδρος κα Φουστανάκη Ελένη και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «Φίλων ΚΕΠΕΠ ΠΟΜΠΙΑΣ», ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πόμπιας κος Φουστανάκης Γεώργιος, ο Αρχηγός κος Χρυσόστομος Περγιανάκης και Σαμαρείτες του Τοπικού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πάτερ Τσαγκαράκης Νικόλαος εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ Νότιας Κρήτης το «ΜΕΛΛΟΝ».

Ευχαριστήριο

Ο Πρόεδρος κος Καναβάκης Σταύρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας, η Προϊσταμένη του Παραρτήματος κα Τσικνάκη Ελένη, ευχαριστούν θερμά όσους παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα τα Παραρτήματα Νεάπολης, Λασιθίου και Χανιών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης που αψήφησαν την χιλιομετρική απόσταση.
Επίσης ευχαριστούν το Σύλλογο των «Φίλων ΚΕΠΕΠ ΠΟΜΠΙΑΣ» για τη συμπαράσταση στη προετοιμασία, όλους τους εργαζόμενους που βοήθησαν και τους παρακάτω δωρητές:

  • Το Χρυσοχοείο Κουλεντάκης Στυλιανός για το αναμνηστικό δώρο των αναδόχων.
  • Το Αρτοποιείο «Οικογένεια Τσικνάκη» για την προετοιμασία και το ψήσιμο του φαγητού.
  • Τον κο Δασκαλάκη Γεώργιο, Εταιρεία Αναψυκτικών «Ψηλορείτης», για τα αναψυκτικά
  • Το Κρεοπωλείο Τσακιράκη Γεωργίου για τη δωρεά τυριού.