ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

H Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, παρουσία του βουλευτή Χανίων κ. Μανούσου Βολουδάκη, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων κ. Ελένης Ζερβουδάκη, της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρίας Δαμανάκη, των Αντιπροέδρων κ. Γεωργίου Κουκλάκη και Μιχαήλ Κονταξάκη και του εκπροσώπου εργαζομένων κ. Χρήστου Ποντικάκη.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της δομής, συνομίλησε με προσωπικό και περιθαλπόμενους και συνεχάρη τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Κέντρου για τη διασφάλιση της προστασίας των ευάλωτων φιλοξενούμενων απέναντι στον κορωνοϊό κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως τόσο στις δομές του Κέντρου της Κρήτης, όσο και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές πρόνοιας της χώρας, δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα, ούτε απώλειες από τον κορωνοϊό, σε αντίθεση με αντίστοιχες δομές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Με την άφιξή της η κ. Μιχαηλίδου παρέδωσε στη Διοίκηση του Κέντρου χειροποίητες μάσκες που κατασκευάστηκαν από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίες παρέλαβε στις αρχές της εβδομάδας κατά την επίσκεψή της με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς τα επόμενα βήματα του Κέντρου στην κατεύθυνση της προώθησης των αναδοχών και υιοθεσιών, της αποϊδρυματοποίησης μέσω της ενίσχυσης των ήδη υφιστάμενων, αλλά και της δημιουργίας νέων, Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, καθώς και η σπουδαιότητα της επαναλειτουργίας της δεύτερης νοσηλευτικής πτέρυγας του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ