Μια σημαντική Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 το βράδυ στο Πολύκεντρο Μοιρών, στην οποία παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ο θεσμός της «Αναδοχής».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από :

  • Τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
  • Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού
  • Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας
  • Tο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας.

Το θέμα της Αναδοχής παρουσιάστηκε και αναλύθηκε από την κα Φραγκιουδάκη Μαρία Κοινωνική Λειτουργό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Επίσης στο θέμα της Αναδοχής σε παιδιά με αναπηρία που διαβιούν σε ίδρυμα αναφέρθηκε η κα Τσικνάκη Ελένη Κοινωνική Λειτουργός στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας.

Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή ανάδοχης μητέρας η οποία μετέφερε με πολύ ζωντανό και θερμό τρόπο την εμπειρία και τα συναισθήματα της, από την αναδοχή ανήλικου παιδιού. Η κατάθεση της συγκλόνισε το ακροατήριο.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας ο πάτερ Φραγκάκης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ξηρουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γόρτυνας κος Ξυλούρης και κος Αποστολάκης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κος Καναβάκης Σταύρος.