Το Τμήμα «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης από το 1989 παρέχει οργανωμένη και συστηματική πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα, από ειδικούς επιστήμονες, καταρτισμένα στελέχη και εθελοντές σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που απειλούνται ή βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ώστε να αποφευχθεί η χρήση κλειστής φροντίδας.

Το πρόγραμμα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και νοσηλείας σε περίπου 90 οικογένειες ανά έτος, που μέλη τους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, αναπηρία, δυσκολία στην μετακίνηση και αυτοεξυπηρέτηση, φτώχεια και μοναξιά .

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος βασική προϋπόθεση αποτελεί η συνεργασία των αρμόδιων φορέων της κοινότητας (δημόσιοι και ιδιωτικοί) με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση, συνεργασία και τέλος την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για εθελοντική προσφορά.

Ανταποκρινόμενοι σ’ αυτή την προσπάθεια, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού εθελοντές, πάντα προσφέρουν απλόχερα τη στήριξη και τη βοήθεια τους σε είδη ένδυσης-υπόδησης, είδη σπιτιού ,κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα ,κατασκευές για το Πάσχα, την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας 1 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία και τα Χριστούγεννα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που προσφέρουν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους, όπως επίσης υλική και συναισθηματική υποστήριξη στους ωφελούμενους που έχουν ανάγκη. Συμμετέχουν με ενθουσιασμό με δική τους πρωτοβουλία ή όταν τους ζητηθεί και συμβάλλουν στο στόχο του Τμήματος «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» που είναι η παραμονή στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2016

Συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου στην εθελοντική δράση που πραγματοποίησε το Τμήμα «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη των ηλικιωμένων και αναπήρων.

Εν όψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο από την Προϊστάμενη του Τμήματος «ΒΟΗΘΕΙΑ-ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» στα πλαίσια ευαισθητοποίησης, ενεργούς και εθελοντικής προφοράς των μαθητών, για την αντιμετώπιση των συναισθημάτων μοναξιάς και απομόνωσης που βιώνουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ανταποκρινόμενοι σ’ αυτή την προσπάθεια, το ευαισθητοποιημένο σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων με τους μαθητές της Β τάξης.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο υποδέχτηκε η Διευθύντρια του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων, η Προϊσταμένη, το προσωπικό του Τμήματος «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ», Προϊστάμενοι, προσωπικό του Παραρτήματος και εθελοντές.

Εκπαιδευτικοί και γονείς συνεργάστηκαν ώστε οι μαθητές του σχολείου να ετοιμάσουν και να προσφέρουν πανέμορφες Πασχαλινές κατασκευές όπως αυγά, κάρτες στολισμένες με ζωγραφιές, ευχές και ποιήματα για Καλό Πάσχα στους επωφελούμενους του προγράμματος και με αυτόν τον τρόπο να προστεθούν στη λίστα των εθελοντών του προγράμματος.

Τόσο οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς με τον πιο απλό και ανιδιοτελή τρόπο όπου μέσα από την παρουσία τους, τις κατασκευές τους, το τραγούδι τους που συνόδεψε με την κιθάρα της το θεατρικό δρώμενο για τα συναισθήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι όσο και οι καταρτιζόμενοι του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με τις μελωδικές φωνές της χορωδίας τους δημιούργησαν μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων που λειτουργεί στην πόλη μας και τα τμήματά της όπως το Τμήμα «Βοήθεια-Νοσηλεία στο Σπίτι και Ημερήσιας Φροντίδας», τα Τμήματα «Χρονίων Πασχόντων» και το Τμήμα «Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης» τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επωφελούμενους και να παίζουν στον κήπο του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων .

Το προσωπικό επισκέφθηκε τα σπίτια των ωφελουμένων και προσέφερε πακέτο Πασχαλινών Γλυκισμάτων μαζί με τις δημιουργίες των παιδιών μεταφέροντας μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Ατόμων με Αναπηρία 03/12/2016 και Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 05/12/2016 από το Τμήμα «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων.

Αυτή τη φορά εθελόντρια κατασκεύασε υπέροχα λουλούδια τα οποία προσφέρθηκαν από το προσωπικό του Τμήματος στο σπίτι του κάθε ωφελούμενου, με γλύκισμα από το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων και με πακέτα ρούχων και τροφίμων, όπου υπήρχε ανάγκη .

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016