ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης των ΑμεΑ Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου κάθε έτος από το 1992, επειδή την ημέρα αυτή η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑμεΑ.

Σε όλον τον Πλανήτη προωθείται η κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας τους. Επιδιώκεται η αύξηση του βαθμού ένταξης τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Η συμμετοχή των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων στην απολαβή των κοινωνικών αγαθών είναι κάτω από τον μέσο όρο συμμετοχής των άλλων πληθυσμιακών ομάδων. Γι΄αυτό και η αντιμετώπιση του φαινομένου θέτει διλήμματα ως προς την ιεράρχηση των στόχων, που πρέπει να διατυπωθούν για ανάληψη προγραμμάτων δράσης.

Για τους παραπάνω λόγους το Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης των ΑμεΑ του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης , σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού Αγάπης, που θα πραγματοποιηθεί από τo πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2016 έως και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής ,ώρες καταστημάτων.

Η δράση αυτή αναδεικνύει επαγγελματικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες των ωφελουμένων μας στα εργαστήρια (αγγειοπλαστικής, ξυλογλυπτικής, ξυλουργικής, μαγειρικής, κεντητικής- ραπτικής- χειροτεχνίας)του Τμήματος μας. Μέσα από μια αρθρωτή διαδικασία και σε όσο το δυνατόν περισσότερα στάδια δουλειάς σε μια ποικιλία παραγωγικών διαδικασιών ,που θα τους επιτρέψουν την περαιτέρω προσωπική τους εξέλιξη, κοινωνικοποίηση και επαγγελματική ένταξη.

Η Προϊσταμένη
Τμήματος Σπυριδάκη Ευτυχία

Η Διευθύντρια
Κορωνιωτάκη Μαριάννα