Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις με αφορμή την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου  που  διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτη με τίτλο: ”Ημέρες Δημοκρατίας: Μιλώντας στα παιδιά για τη Δημοκρατία”.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου όπου πραγματοποιήθηκε προσομοίωση της εκλογικής διαδικασίας. Οι μικροί υποψήφιοι πολιτικοί εκφώνησαν τους λόγους τους, και στη συνέχεια το νεαρό εκλογικό σώμα προσήλθε στην κάλπη για να ψηφίσει.

Συνεχίζοντας στο Παράρτημα Παιδιών και Νέων Χανίων,  τα παιδιά μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και συζήτηση  με την εκπαιδευτικό-δημοσιογράφο κα. Βίκυ Κόλλια έμαθαν πως η Τέχνη διδάσκει τη Δημοκρατία. Στη συνέχεια τα παιδιά, αφού γνώρισαν τους διάσημους πίνακες του Νόρμαν Ρόκγουελ που είναι αφιερωμένοι  στις τέσσερις ελευθερίες και στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ, ζωγράφισαν και αυτά με τη σειρά τους !

Με την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη  Βασιλική του Αγίου Μάρκου ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα, σε μια διαδραστική παρουσίαση όπου τα παιδιά συνομιλώντας  με την εκπαιδευτικό – φιλόλογο κ. Δέσποινα Αβραμάντη και  την κ. Ελένη Αβραμάντη εκπαιδευτικό – πολιτικό επιστήμονα, γνώρισαν τη Δημοκρατία από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις μέρες μας.

Καθώς όμως δε νοείται παιδική συγκέντρωση χωρίς παραμύθι και αυτοσχεδιασμό η βιβλιοθηκονόμος κ. Μαρία Βιδάκη και η κ. Χαρίκλεια Μαυράκη συνταξιούχος εκπαιδευτικός – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού μέσα από την αφήγηση παραμυθιού, διαδραστική συζήτηση και ζωγραφική ολοκλήρωσαν τις δράσεις του Κέντρου μας.

http://www.pronoianet.gr/wp-content/uploads/2020/07/ΔΕΛΤΙΟ.ΤΥΠΟΥ-1.pdf

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν η κ. Ρένα Παπαδάκη , Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Γιώργος Κουκλάκης Α΄ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης καθώς και η κ. Χρυσάνθη Σελινιωτάκη Αναπληρωματικό μέλος του Κ.Κ.Π.Π. Κρήτης.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Π.Π.Κ

 

ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ