Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας το Τμήμα “ΒΟΗΘΕΙΑΣ – ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ” του παραρτήματος ΑΜΕΑ Χανίων πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων εθελοντική δράση για τα ηλικιωμένα άτομα που στηρίζονται από το πρόγραμμα.

Με τη δράση αυτή αφενός οι μαθητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και αφετέρου οι ηλικιωμένοι δέχονται μηνύματα συμπαράστασης, υποστήριξης με τις όμορφες κατασκευές που τα παιδικά χεράκια φτιάχνουν με αγάπη!!!
Τον Αντιπρόεδρο του Κ.Κ.Π.Π.Κ. κ.Κουκλάκη Γεώργιο, την Προϊσταμένη-κοινωνική λειτουργό κ.Τασιούδη Λαμπρινή και το προσωπικό του Τμήματος, το Νοσηλευτικό προσωπικό κ.Αθουσάκη Σοφία και κ.Τσιμπίδη Νικόλαο, υποδέχτηκε ο Διευθυντής κ.Σπανουδάκης Μιλτιάδης,ο Υποδιευθυντής κ.Γαλάνης Γεώργιος και οι δάσκαλοι της Γ1 και Γ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου κ.Κοκοτσάκη Μαρία και κ.Παπαδεράκης Κωνσταντίνος.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας,για τις υπηρεσίες του Κ.Κ.Π.Π.Κ. και του προγράμματος που παρέχονται στους ηλικιωμένους ώστε να διασφαλιστεί η ενεργός και υγιής γήρανση.
Τα παιδιά εκφράστηκαν με αγάπη για τα ηλικιωμένα πρόσωπα που γνωρίζουν και φιλοτέχνησαν όμορφες κάρτες,έφτιαξαν κατασκευές και ζωγραφιές με όμορφες ευχές!!!
Σαν επισφράγισμα της εθελοντικής δράσης ζωγράφισαν μπλουζάκια και προσφέρθηκε κέρασμα στα παιδιά ως ενθύμιο της συμμετοχής τους στην Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας 1 Οκτωβρίου 2022.